Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с оборотите

Колеги,ПОМОЩ!!От 4-5 дни колата взе да ми гасне на всяко натискане на съединителя. Преди семица и половина бях на диагностика (при Джими в Пловдив) и каза че не излизат никакви грешки и колата си работи нормално.Има и ГИ но това е друга тема и че на газ пак постоянно гасне.Някакви идеи какво може да е(стъпковото моторче примерно) или да му я карам пак да я закача.Незнам вече к'во става...

Почисти си дросела - има тема за това, а по-напред си виж дали не ти смуче въздух от някъде
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

и аз мисля чe проблема е заради въздуха. Провери всички съединения на газовата, притегни изпарителя, провери вакуума на всмукателния колектор!
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
        и аз мисля чe проблема е заради въздуха. Провери всички съединения на газовата, притегни изпарителя, провери вакуума на всмукателния колектор!
        Колега исках да кажа че това го прави на бензин... а не на газ....явно не сте ме разбрали

Comment

Първоначално публикувано от donticiano Покажи съобщение
          Колега исках да кажа че това го прави на бензин... а не на газ....явно не сте ме разбрали
          Колегата иска да каже, че това са все потенциални места, от където морота може да смуче въздух. Провери ги.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
            Колегата иска да каже, че това са все потенциални места, от където морота може да смуче въздух. Провери ги.
            Добре..аз не съм разбрал както трябва..
            Отивам да я разгледам веднага,но то трябва да е нещо доста фрапиращо отворено или разхлабено?? Или пак греша?

Comment

Само за пример, ако ти е разкачено мъркучето за вакуума на ГИ или е спукано, смуче въздух, в случая се пада след дебитомера... или няма да можеш да запалиш на бензин или ще запалиш с големи мъки и постоянно ще се опитва да загасне. Ако ти е разхлабена рейката с дюзите на газовата и смуче от някъде от там въздух, се очакват същите симптоми на бензин. На газ може и да няма осезаеми проблеми, понеже минаваш в друг режим на управление на работата на двигателя, но проблема си е там и те дебне
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

притегнах всичко което ми се стори разхлабено но уви..същия х**...закарах я при един майстор за които съм чел тук и той отсече-дроселовата клапа и че жилото е натягано доста пъти и е до край..незнам какво ще рече това но каза да сменям дросела

Comment

Aз допреди година имах 155-ца и тя отвреме на време губеше мощност, не гаснеше, ама педала до дупка , а тя неможе да откине от 1000-1200 оборота. Ходих на диагностика и се оказа спукан маркич между дебитомера и двигателя (той е един дебел пластмасов на вид и видимо не се забелязваше нищо). Решението беше да го залепим с изолирбант (много сполучливо стана) или нов за 105 лв.
                  Преди 3 дни си купих 146 1.4ТС и има подобен проблем - като я паля сутрин студена и подам газ все едно се задавя - няма мощност, пука, трудно вдига оборотите, като загрее след 5 мин и се оправя, та ако някой може да ми каже нещо по въпроса или като съм свободен да отивам на диагностика
                  Last edited by Zhelio_155; d.m.y г., 16:18.
                  Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.

Comment

Тук по-скоро проблема е свещи, или дебитомер. Квото и да си говорим, без качествена диагностика си е хвърляне на боб. Може да излезе и нещо съвсем друго.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

колеги, при мен нещата не вървят добреее...послушах аз маистора и отидох да си взема друга клапа... обаче тя се оказа с по голям диаметър на отвора които е към двигателя иначе всичко друго си съвпадна.. сложих го аз ии..4000 оборота опитах да настроя.. нищоо.. оказа се че е за 156.. и сега си имам дроселова клапа която не ми върши никаква работа а там от където я взех не искат да ми връщат парите...

Comment

Първоначално публикувано от donticiano Покажи съобщение
                        колеги, при мен нещата не вървят добреее...послушах аз маистора и отидох да си взема друга клапа... обаче тя се оказа с по голям диаметър на отвора които е към двигателя иначе всичко друго си съвпадна.. сложих го аз ии..4000 оборота опитах да настроя.. нищоо.. оказа се че е за 156.. и сега си имам дроселова клапа която не ми върши никаква работа а там от където я взех не искат да ми връщат парите...
                        Какво се опитваш да настроиваш?На тия със пластмасовиа капак на клапаните до колкото знам се прави адаптация на дроселовата клапа.
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Колега, тръгни от простото към сложното - разгледай внимателно връзките на въздухопроводите, разкачи и огледай маркучите за някакви пробойни.
                          Свещите, лулите и кабелите са едно от важните неща и ако не са поглеждани, както и всички слаботокови контактни връзки, може да те доведат до заблуди - това са все елементарни неща.
                          Почистването на дроселовата клапа също не е нещо сложно - един натиска педала на газта, а другия почиства нагара.
                          Дори да не е от това което ти споменавам, действията не са излишни.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                            Тук по-скоро проблема е свещи, или дебитомер. Квото и да си говорим, без качествена диагностика си е хвърляне на боб. Може да излезе и нещо съвсем друго.
                            ОК благодаря, при първа възможност ще и няправя диагностика (на 4-ти км мисля че имаше сервиз за итал. коли, надявам се да са добри).
                            ТЪРСЯ ръчка за регулиране на волана за 146-ца, че на една автомивка ми я счупиха и няма никъде, където търсех. Благодаря.
                            Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.

Comment

Първоначално публикувано от Zhelio_155 Покажи съобщение
                              ОК благодаря, при първа възможност ще и няправя диагностика (на 4-ти км мисля че имаше сервиз за итал. коли, надявам се да са добри).
                              ТЪРСЯ ръчка за регулиране на волана за 146-ца, че на една автомивка ми я счупиха и няма никъде, където търсех. Благодаря.
                              За сервиз разгледай в "Общ технически" отзивите. За ръчка за волана потърси в моргите или от колите на части в "Продава" - и на 155 и на 146 съм ги сменявал оттук.
                              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                              X